Skæreknive
Viser et enkelt resultat
I madlavning betyder at skære at skære i tynde skiver. En skærekniv bruges derfor til at skære mad på en sådan måde, at man får små, delikate stykker i form af en runde, strimmel, julienne, terning osv. Alle fødevarer kan skæres i skiver: grøntsager, frugt, krydderurter, kød, fjerkræ, fisk.
Slicerknivens karakteristika
Sliceren er faktisk en europæisk kokkekniv eller en japansk santoku . Faktisk har skærekniven et bredt blad, der varierer i længde fra 15 til 30 centimeter. Denne store størrelse gør det muligt at udføre mange forskellige kulinariske opgaver og skære en stor mængde ingredienser på kort tid. Da skærekniven har generøse dimensioner, er dens vægt også lidt tungere. Det giver større kontrol og stabilitet, når du skærer. Bladets behagelige bredde er nyttig til at knuse ingredienser som f.eks. hvidløg eller til at transportere udskåret mad. I tilfældet med santoku er spidsen let buet nedad, hvilket giver en effektiv løftestangsbevægelse, der er mindre trættende for hånden. Trætheden reduceres også takket være bladets skarpe skærekant, som trænger let og med bemærkelsesværdig præcision ind i maden. Bemærk, at nogle Santoku er udsmykket med fordybninger på bladet, som forhindrer maden i at sætte sig fast på det. Slicingkniven er smedet af rustfrit stål, kulstofstål eller keramik. Rustfrit stål er populært på grund af dets korrosionsbestandighed og lette vedligeholdelse. Klinger af kulstofstål og keramik er værdsat for deres enestående, langvarige skarphed. De er dog skrøbelige og bør ikke bruges til at skære i knogler eller hårde eller frosne fødevarer. Håndtagene findes i mange forskellige materialer, lige fra… I madlavning betyder at skære at skære i tynde skiver. En slicingkniv bruges derfor til at skære mad på en sådan måde, at man får små, delikate stykker i form af en runde, strimmel, julienne, terning… Alle fødevarer kan skæres i skiver: grøntsager, frugt, krydderurter, kød, fjerkræ, fisk.
Slicerknivens karakteristika
Sliceren er faktisk en europæisk kokkekniv eller en japansk santoku . Faktisk har skærekniven et bredt blad, der varierer i længde fra 15 til 30 centimeter. Denne store størrelse gør det muligt at udføre mange forskellige kulinariske opgaver og skære en stor mængde ingredienser på kort tid. Da skærekniven har generøse dimensioner, er dens vægt også lidt tungere. Det giver større kontrol og stabilitet, når du skærer. Bladets behagelige bredde er nyttig til at knuse ingredienser som f.eks. hvidløg eller til at transportere udskåret mad. I tilfældet med santoku er spidsen let buet nedad, hvilket giver en effektiv løftestangsbevægelse, der er mindre trættende for hånden. Trætheden reduceres også takket være bladets skarpe skærekant, som trænger let og med bemærkelsesværdig præcision ind i maden. Bemærk, at nogle Santoku er udsmykket med fordybninger på bladet, som forhindrer maden i at sætte sig fast på det. Slicingkniven er smedet af rustfrit stål, kulstofstål eller keramik. Rustfrit stål er populært på grund af dets korrosionsbestandighed og lette vedligeholdelse. Klinger af kulstofstål og keramik er værdsat for deres enestående, langvarige skarphed. De er dog skrøbelige og bør ikke bruges til at skære i knogler eller hårde eller frosne fødevarer. Håndtagene findes i mange forskellige materialer, fra syntetisk til det mest ædle, rådne træ. Uanset hvad er de altid ergonomiske og har en behagelig gribeflade for perfekt balance i hånden. Egenskaberne ved skærekniven gør den til det ideelle værktøj til at hakke krydderurter, lave hakket hvidløg, løg, porre, men også champignon, kylling, oksekød eller svinekød. Bemærk, at nogle serveringsknive fra mærkerne Opinel eller Victorinox kan bruges som frugt- og grøntsagssnittere. Detaljer